گاهی در میان اخبار جنگ، کُشت و کُشتار، بی‌خانمانی انسان‌ها، اخبار دستگیری‌ها و شکنجه و اعدام، به خبرهایی برمی‌خوریم که امید می‌دهند، اخباری که نشان‌دهنده میزان توان انسان‌ها برای تغییر و بهبود زندگی است.

“هنردرمانی” و نیروی خلاقیت انسان‌ها – آذر پویا

مندرج در ژورنال شماره ۹۹۷ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

گاهی در میان  اخبار جنگ، کُشت و کُشتار، بی‌خانمانی انسان‌ها، اخبار دستگیری‌ها و شکنجه و اعدام، به خبرهایی برمی‌خوریم که امید می‌دهند، اخباری که نشان‌دهنده میزان توان انسان‌ها برای تغییر و بهبود زندگی است.

طبق خبر، پزشکان در سوئیس به ایده تازه‌ای رسیده‌اند که بجای تجویز داروهای گران‌قیمت از روش جدیدی بنام “هنردرمانی” استفاده کنند. بدین معنا به بیماران بجای تجویز دارو، بازدید از موزه و تماشای تئاتر را توصیه  کنند. این پروژه به مدت دو سال به طور آزمایشی در شهر نوشاتل سوئیس به اجرا درآمده است.  هزینه کامل بازدید از موزه‌ها را هم شهرداری به عهده گرفت. این روش به مراجعه‌کنندگان امکان می‌دهد که هنر را به‌عنوان بخشی از روند درمان تجربه کنند، اقدامی که هم سلامت روان و هم سلامت جسم آن‌ها را تقویت می‌کند. به گفته مسئولان نوشاتل، اگر نتایج این طرح مثبت باشد، گسترش آن به دیگر هنرها مانند رقص نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

 

ماریان دو رینیه نفسکی، مدیر بخش ارتباطات فرهنگی در نوشاتل و طراح این پروژه، می‌گوید

یکی از اهداف ما این است که بیماران کم‌تحرک یا منزوی را از خانه خارج کنیم و با قراردادن آن‌ها در محیطی الهام‌بخش و زیبا، به بهبود وضعیت جسمی و روانی‌شان کمک کنیم. کورسیه دولافونتن یکی دیگر از مسئولین پروژه هنردرمانی در نوشاتل می‌گوید هنردرمانی فقط مختص نوشاتل یا سوئیس نیست، این ایده می‌تواند الگویی جهانی باشد.

اگر سری به زندان‌های جمهوری اسلامی بزنیم،  تمام آن استادان، دانشجویان،  پزشکان، پرستاران،  وکلا و کارگرانی که در دستان مشتی قاتل گرفتارند را در نظر بگیریم، کودکان بااستعداد و باهوشی را در نظر بگیریم که مجبور به ترک تحصیل می‌شوند، و یا کودکانی را که در سنین ۴-۵ سالگی نان‌آور خانواده‌شان هستند، و به همه اینها سیل مهاجرینی را اضافه کنیم که ناخواسته خانه و کاشانه خود را رها کرده و برای نجات جان و زندگی‌شان از دست درنده‌خویان جمهوری اسلامی در کشور دیگری مشغول به کار و زندگی شده‌اند، گاهاً خبر قهرمانی‌هایشان را در روزنامه‌های محل اقامتشان می‌بینیم.

فکرش را بکنید با سرنگونی جمهوری منحوس اسلامی چه نیروی عظیم خلاقی آزاد می‌شود و چه تغییرات شگفت‌انگیزی را با این نیرو می‌توان رقم زد.

 

سردبیر این شماره: آذر پویا

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

تماس از طریق واتسآپ ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *