یک مرد ژاپنی که به قتل اعضای یک خانواده محکوم شده بود ۴۶ سال را در زندان بود، پس از تبرئه‌شدن، یک و نیم‌میلیون دلار غرامت دریافت کرد.

محکوم‌به‌اعدام، بعد از ۴۶ سال زندان تبرئه شد – کاظم نیکخواه

مندرج در ژورنال شماره ۹۹۷ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

یک مرد ژاپنی که به قتل اعضای یک خانواده محکوم شده بود ۴۶ سال را در زندان بود، پس از تبرئه‌شدن، یک و نیم‌میلیون دلار غرامت دریافت کرد.

ایوائو هاکاماتا ۸۹ساله، طولانی‌ترین تحمل زندان را در میان محکومان به اعدام در جهان به خود اختصاص داده است. دادگاه روز دوشنبه چهارم فروردین، دولت را موظف به پرداخت ۲۱۷ میلیارد و ۳۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ین، معادل حدود یک ونیم میلیون دلار غرامت به هاکاماتا کرد. این معادل ۱۲ هزار و ۵۰۰ ین (۸۳ دلار) برای هر روز از ۴۶ سالی است که هاکاماتا در زندان گذراند. این بوکسور سابق، به قتل یک مدیر اجرایی، همسرش و دو فرزندشان متهم و محکوم شده بود. این خانواده در ۳۰ ژوئن ۱۹۶۶ (نهم تیر ۱۳۴۵) به طرز وحشیانه‌ای با چاقو کشته شده بودند.

هاکاماتا در نهایت، اوایل مهر سال گذشته پس از کارزار خستگی‌ناپذیر خواهر ۹۲ ساله‌اش و دیگران، از اتهام قتل هر چهار نفر تبرئه شد.

هاکاماتا پنجمین فرد محکوم‌به‌اعدام در تاریخ پس از جنگ ژاپن بود که پرونده‌اش توانست به دادگاه تجدیدنظر راه پیدا کند. هر چهار پرونده قبل از او نیز به تبرئه متهم منتهی شده بودند.

در مورد این رویداد تکان‌دهنده چه می‌توان گفت جز اینکه یک‌بار دیگر با صدای رسا اعلام کنیم که اعدام جنایت است و باید هرچه زودتر به این توحش پایان داد؟ در ژاپن طی ۲۵ سال گذشته ۱۰۰ نفر اعدام شده‌اند. در ایران تحت حکومت اسلامی طی ۲۵ سال گذشته چند ده‌هزار نفر، یعنی هر سال دو تا سه هزار نفر اعدام شده‌اند. ما بدون حکم تبرئه دادگاه‌ها، هیچ تردیدی نداریم که این اعدام‌شدگان، چه آن صد نفر ژاپنی و چه این ده‌ها هزار نفر که توسط حکومت اسلامی کشته شده‌اند، قربانیان قتل و جنایت دولتی هستند و نمی‌بایست جانشان گرفته می‌شد. وقتی خونخوارانی نظیر خامنه‌ای و خمینی در حکومت هستند، نتیجه رواج قتل و جنایت است. امیدوار باشیم که جنبش قدرتمند ضد اعدام به‌عنوان بخشی از جنبش سرنگونی بتواند حکومت اعدامی در ایران را به زباله‌دان بیندازد و پرونده این جنایات را برای همیشه ببندد. در آن صورت بی‌تردید دولت‌های ژاپن و چین و همه دنیا نیز تکان اساسی خواهند خورد و به‌ناچار به مجازات شنیع اعدام پایان خواهند داد.

 

سردبیر این شماره: آذر پویا

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

تماس از طریق واتسآپ ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *