مندرج در ژورنال شماره ۹۹۸ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
بنا بر گزارش پزشکی قانونی ایران در شش ماه اول سال ۱۴۰۳، هزار و هفتاد و هفت کارگر در “سوانح کاری” جان خود را از دست دادهاند. با این حساب در شش ماه اول سال مذکور هر ماه ۲۰۰ کارگر قربانی جنایت کاری گشتهاند. این در حالی است که بر خلاف اظهارات دستاندرکاران و مسئولین جمهوری اسلامی مبنی بر کاهش میزان “سوانح کاری”، مرگ و میر کارگران در اثر جنایات کاری رشدی مستمر داشته است. برای نمونه و بر اساس آمار پزشکی قانونی میزان جانباختگان جنایات کاری در شش ماه اول سال ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۵.۷ درصد افزایش یافته است.
هدف سرمایه چیزی جز از سوداندوزی هر چه بیشتر نیست و از منظر سرمایه جان و سلامت کارگر امری فرعی به شمار میآید. بااینوجود، مبارزات چندین صدساله طبقه کارگر قادر به تحمیل برخی قوانین در بسیاری از کشورها در راستای ایجاد شرایط ایمنتر کاری که سلامتی بدنی و روانی و جان و زندگی کارگران را تضمین نماید شده است.
در ایران تحت سیطره رژیم اسلامی اما درندهخویی سرمایه خود را از تمامی قیدوبندها رهانیده و کشتار کارگران از طریق جنایات کاری به عملی عامدانه مبدل گشته است. در اقتصاد سرمایهداری دزدسالار اسلامی که سرمایهداران خود از مقربین بیت رهبری و از دستاندرکاران ریزودرشت رژیم و نهادهایی همچون سپاه و بنیاد مستضعفین هستند، یکی از مهمترین شروط بهجیبزدن سودهای نجومی و غارت و چپاول ثروت اجتماعی تحمیل شرایط بردهوار کاری به کارگران است. کشتار کارگران در جنایات کاری روی دیگر سکه عدم پرداخت دستمزدهای زیر خطفقر رسمی، سرکوب اعتراضات کارگران و دیگر اقشار محروم و تحمیل شرایط زندگی مادون انسان بر جامعه است. مسئله عدم اجرای قوانین و مقررات و چشمپوشی نهادهای ناظر نیست؛ جنایات کاری جزو لایتجزا و قانون حرکت و سودآوری سرمایه دزدسالار اسلامی است.
اگر استمرار حیات زالوی سرمایه به مکیدن خون کارگران وابسته است استمرار حیات خدای سرمایه اسلامی اما با جاری کردن خون کارگران امکانپذیر است. مقابله با سرمایه خون آشام اسلامی بخشی از مبارزه با کلیت حکومت الله است. همبستگی مبارزات کارگران برای شرایط کار و زندگی انسانی با جنبش انقلابی زن زندگی آزادی راه در هم کوبیدن و بزیر کشیدن سفاکان اسلامی را هموارتر خواهد نمود.
سردبیر این شماره: محسن ابراهیمی
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
تماس از طریق واتسآپ ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰