در ویدئوهای پخش شده در مدیای اجتماعی، روز یکشنبه ۱۰ فروردین‌ماه مأموران حکومت به معترضان خشک ماندن زاینده‌رود و بی‌آبی در روستای شاتور استان اصفهان حمله کردند.

اعتراضات کشاورزان شاتور علیه بی‌آبی! – سینا پدرام

مندرج در ژورنال شماره ۱۰۰۱ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

در ویدئوهای پخش شده در مدیای اجتماعی،  روز یکشنبه ۱۰ فروردین‌ماه مأموران حکومت به معترضان خشک ماندن زاینده‌رود و بی‌آبی در روستای شاتور استان اصفهان حمله کردند. گروهی از کشاورزان در روزهای اخیر به دلیل باز نشدن آب در زاینده‌رود تجمع اعتراضی برگزار کردند.

ایران به دلیل قرارگرفتن در منطقه‌ای خشک و نیمه‌خشک، همواره با مشکل کمبود منابع آب مواجه بوده است، اما با اجرای برنامه‌های کشاورزی غیرعلمی و به واسطه ارجحیت قائل‌بودن به سودهای میلیاردی توسط رژیم‌های شاه و جمهوری اسلامی، به‌ویژه در چند دهه گذشته بحران آب به یک معضل اساسی مردم تبدیل شده است.

در غیاب یک برنامه‌ریزی علمی و با تغییرات اقلیمی دهه‌های اخیر یکی از بزرگ‌ترین معضلات ناشی از این وضعیت، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و خشک‌شدن رودخانه‌ها و دریاچه‌ها است که در سال‌های اخیر به تهدیدی برای محیط‌زیست و زندگی مردم منطقه به شمار می‌رود.

در کنار این مشکلات، اعتراضات کشاورزان و مردم در مناطق خشک و کم‌آب، مانند خوزستان و اصفهان، به دلیل کمبود منابع آب و تخصیص ناعادلانه آب به صنایع و کشاورزی افزایش‌یافته است. این اعتراضات گاه به درگیری‌های اجتماعی و حتی سیاسی منجر شده است.

در دهه‌های اخیر رژیم اسلامی  هیچ تلاشی برای مدیریت منابع آبی و مقابله با خشکسالی انجام نداده است. ناگفته پیداست که اعتراضات کشاورزان و مردم  در مقابل این سیاست‌های سیستماتیک سودجویانه که به خانه‌خرابی میلیون‌ها مردم و خصوصاً کشاورزان دامن زده است، برای موفقیت باید شکلی متحدانه و سراسری به خود بگیرد.

راهکارهای مدرن و کاملاً مطابق با شرایط محیط زیستی برای کشورهایی مانند ایران با اقلیم کم‌باران و خشک وجود دارد که می‌تواند تغییرات و یهودهای جدی در معیشت و زندگی مردم به بار بیاورد. برای این امر نیاز به سیستم سیاسی است که منافع  انسان و طبیعت را در دستور کار خود قرار دهد و نه سود میلیاردهای مفت‌خوار را. برای این امر نیاز به تغییر است؛ نیاز به سرنگونی رژیم اسلامی!

 

سردبیر این شماره: سیاوش آذری

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

تماس از طریق واتسآپ ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *