مندرج در ژورنال شماره ۹۰۷ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
مسعود پزشکیان با اذعان به مشکلات اقتصادی راههای خروجی را بر شمرده است. میگوید باید تلاش کنیم از فهرست سیاه FATF خارج شویم. (گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، نهادی بینالمللی است که در سال ۱۹۸۹ با هدف مقابله با جرایم مالی از جمله پولشویی، تأمین مالی تروریسم و گسترش سلاحهای کشتار جمعی تشکیل شد. کشورهای عضو یا همکار FATF ملزم به اجرای قوانینی هستند که معاملات مالی را تحت نظارت قرار میدهد.
یکی از دلایلی که این بیمار از زیر دست “پزشک” جمهوری اسلامی و دعاو نویسها و فال گیرهای رژیم جان سالم بدر نمیبرد تروریستی بودنش است. جمهوری اسلامی نمیتواند بدون یاری رساندن به تروریستهای منطقهای خود ادامه حیات بدهد. باید به آنها پول و اسحله و نیروی برساند تا بتواند قدرت چانه زنی منطقهای و بین المللی با رقبایش را داشته باشد. هر چند این روزها با در هم شکسته شدن بیشتر “محور مقاومتش” و از جمله سقوط بشار اسد، دیگر پول رساندن به این جانیان هم دردی از جمهوری اسلامی درمان نمیکند. (گفته میشود جمهوری اسلامی برای سرپا نگهداشتن بشار اسد ۳۰ میلیارد دلار از جیب مردم ایران هزینه کرده است)
با این روند پر شتاب در اضمحلال نیروهای نیابتی و سقوط بشار اسد، حتی تعهد به قوانین بین المللی از جمله (FATF) این مرده روی دست رژیم را زنده نمیکند.
یکی دیگر از محورهای مهم سخنرانی پزشکیان، بحران انرژی و مصرف بیرویه در کشور بود. او با بیان اینکه ایران با مشکلات جدی در تأمین منابعی مانند برق، آب، بنزین و گاز مواجه است بر “راه حل طلایی” انگشت میگذارد. افزایش چندین برابری قیمت گاز و برق و آب و تامین منابع بین اللملی برای سرمایه گذاری در میادین گازی و نفتی.
این دو راه حلِ پزشک حکومت اسلامی نیز دادن تنفس دهان به دهان به مردهای است که روی دست رژیم مانده است. دنیا با جمهوری اسلامی وارد روابط اقتصادی عادی نمیشود. این رژیم بنا به ماهیت خود نمیتواند حکومتی متعارف باشد. راه حل فشار اقتصادی بیشتر به مردم هم در این اوضاع آشفته حکومت و روند رو به گسترش اعتراضات و فضای انقلابی در جامعه به انفجار اجتماعی تبدیل خواهد شد. انفجاری که این بار میتواند جمهوری اسلامی را به زیر بکشد. این است موقعیت رژیم اسلامی.
سردبیر این شماره: کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳