مندرج در ژورنال شماره ۳۳۷ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
تعادل سیاسى و در عین حال تعادل روانى سران رژیم در روزهاى اخیر جالب توجه است. یک روز تیغ بر جامعه میکشند و روز دیگر و بار دیگر پیروزى خود بر علیه “اغتشاشگران خارجى” را در جشنواره هاى بى رونق شان جشن میگیرند. پرده بى مسماى دیگر “عفو امامانه” دیکتاتور مفلوک ایران است.
روز یکشنبه ۱۶ بهمن قوه قضائیه از “عفو و تخفیف مجازات” در پرونده “دهها هزار نفر” از بازداشتشدگان و یا افرادی که در ارتباط با اعتراضات اخیر تحت تعقیب قرار گرفتهاند، خبر داد. خبرگزاری میزان، وابسته به دستگاه قضایی ایران، از سوی غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه، اعلام کرد که پرونده “متهمان و محکومان” این اعتراضات “درصورت داشتن شرایط مندرج، در هر مرحلهای که باشد” مختومه اعلام خواهد شد.
از سویی سایبری های حکومتى در وصف “رأفت اسلامى”، “آشتى ملى”، “پولتیک تاریخى” و “اقتدار و استقرار نظام” به بلبل زبانى پرداختند. از سوى دیگر لیست بلند بالایى از اتهامات که مشمول این عفو قرار نمی گیرند توسط قوه قضائیه منتشر شده است. بر اساس این گزارش، معترضانی که با اتهامهایی چون “ارتکاب جاسوسی به نفع اجانب، ارتباط مستقیم با عوامل سرویسهای اطلاعاتی خارجی، ارتکاب قتل و جرح عمدی، ارتکاب تخریب و احراق تأسیسات دولتی و نظامی و عمومی” روبهرو هستند و “شاکی یا مدعی خصوصی” دارند، مشمول این شروط نخواهند شد.
واقعیت اما، عجز دیکتاتور در مقابله با انقلاب زن زندگى آزادى است و نشان دهنده سر در گمى رژیم در مقابله با موجهاى آینده انقلاب است. انقلاب چُرت حضرات را بد جورى پرانده است. زندانها گنجایش انقلابیون را ندارند. میدانند نمی توان دهها هزار جوان را در اسارت نگهداشت و با واکنش شدید جامعه روبرو نشد؛ میدانند قادر به مهار موج هاى آتى نیستند؛ میدانند اعدام ها به خشم مردم افزوده است. “اتاق هاى فکر” رژیم در تقابل با واقعیت وجودى انقلاب از هر ترفندی خالى است.
همانطور که بارها نوشته ایم، کاراکترها، آکتورهاى سیاسى، تاکتیکها و سیاستهاى مختلف و در اغلب موارد ضد و نقیض در مقابله با این انقلاب از جانب رژیم به کار گرفته خواهد شد ولى بدون پاسخ به سوال اصلىِ این موج پُر تلاطم تغییر، جامعه از پاى نخواهد نشست.
شعارهاى این انقلاب هر روز شفاف تر و متعین تر از روز قبل است. شعارهاى شبانه به مرگ دیکتاتور حکم داده اند. دیوار ها میگویند “مسکن، کتاب، گندم . قدرت به دست مردم”. عفو کذایى رهبر، عجز واقعى دیکتاتور در مواجهه با قدرت مردم است.
سردبیر این شماره نشریه ژورنال: کیوان جاوید
*سایت ژورنال را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید. در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید journalfarsi.com