مندرج در ژورنال شماره ۷۳۸ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
سازمان عفو بینالملل با انتشار بیانیهای گفته است، مرگ ابراهیم رئیسی نباید مردم ایران را از حق عدالت، حقیقت و غرامت بهخاطر جنایاتی که او در دهه ۶۰ مرتکب شده، محروم کند. جامعه بینالملل باید هماکنون راهی برای پاسخگویی مسئولان جنایت بیابد.
سازمان عفو بینالملل به حقیقت مهمی اشاره دارد. مرگ قاتلان و جلادان، پرونده مملو از جنایات آنها را نمیبندد. پرونده ابراهیم رئیسی همچنان باز است و باید به همه جنایاتی که وی مرتکب شده است، رسیدگی شود. درست است که رئیسی بدون محاکمه مرد؛ ولی هم آثار جنایات وی پابرجاست و هم حکومتی که او نماینده آن بود همچنان به اعمال جنایتکارانهاش ادامه میدهد.
رئیسی در طول حیاتش یکی از مهرههای اصلی دستگاه قتاله جمهوری اسلامی یعنی قوه قضائیه بود. او بهعنوان یکی از اعضای هیئت مرگ در کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ نقش مستقیمی داشت و به این گذشته، بیشرمانه افتخار میکرد. رئیسی در دوره ریاست قوه قضائیه مسئول بیش از ۴۰۰ اعدام و از جمله تنی چند از فعالین سیاسی و معترضین نظیر نوید افکاری و روحالله زم بود. در جریان انقلاب زن زندگی آزادی در زمان دولت او حداقل ۵۰۰ تن از معترضین این انقلاب کشته شدند و دهها هزار نفر بازداشت و زندانی گردیدند. لیست این جنایات بلند و طولانی است. تاکنون هیچکدام از سران جمهوری اسلامی بهخاطر این جنایات نه جوابگو بودهاند و نه محاکمه شدهاند.
با اینکه بسیاری از اعمال جنایتکارانه سران و دستاندرکاران جمهوری اسلامی به درست جنایت علیه بشریت نامگرفته است؛ ولی در هیچ دادگاهی به این جرایم رسیدگی نشده است؛ بلکه برعکس برای آنها نوعی مصونیت قضایی وجود داشته که حتی آنها را از پاسخگویی معاف کرده است. درحالیکه مردم ایران از مرگ این جانیان ابراز خوشحالی میکنند متأسفانه دولتهای ریاکار سرمایهداری مُرده آنها را با دعا و صلوات و ابراز تسلیت همراهی میکنند. شرم بر کسانی باد که سعی در شُستن اینهمه جنایات دارند و این حیاطخلوت کشتوکشتار را برای جمهوری اسلامی فراهم آوردهاند.
اینجا نیز ما مردم هستیم که نباید بگذاریم جنایات آدمکشانی چون رئیسی با مرگ او به بوته فراموشی سپرده شود. این پرونده از نظر ما همچنان مفتوح است و همانطور که نهادهای مدنی در ایران بعد از مرگ رئیسی نشان دادند قصد دارند مجدانه آن را پیگیری کنند.
سردبیر این شماره: کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳