ژیزل پلیکو زن فرانسوی که شوهرش طی ده سال به او قرص خواب‌آور و مواد مخدر می‌داده تا ۵۰ مرد غریبه به او در حالت بیهوشی تجاوز کنند

ژیزل پلیکو عینک دودی خود را برداشت – کیوان جاوید

مندرج در ژورنال شماره ۹۱۲ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

ژیزل پلیکو زن فرانسوی که شوهرش طی ده سال به او قرص خواب‌آور و مواد مخدر می‌داده تا ۵۰ مرد غریبه به او در حالت بیهوشی تجاوز کنند، روز پنجشنبه ۵ سپتامبر (۱۵ شهریور) با عینک دودی برای اینکه چهره‌اش تماماً شناسایی نشود برای شهادت در دادگاه حاضر شد. در ادامه حضور در جلسات دادگاه ژیزل پلیکو عینک دودی را کنار گذاشت تا همه جهانیان چهره درد کشیده این زن ۷۲ ساله را ببینند.

ماجرا از آنجا شروع شد که یک نگهبان سوپرمارکت شوهر ژیزل را در حال عکس‌گرفتن از زیر دامن زنان دستگیر کرد. این موضوع منجر به جستجوی تلفن و رایانه دومینیک پلیکو توسط مأموران شد و نهایتاً در کامپیوتر شخصی‌اش هزاران عکس و ویدیو از مردانی پیدا کردند که نشان می‌داد درحالیکه ژیزل در خانه‌اش بیهوش است، به او تجاوز می‌کنند

این زندگی زنان است که تاراج می‌شود و ژیزل پلیکو تنها یکی از قربانیان این تجاوز، این تاراج و این به یغما رفتن زندگی‌اش است. جهانی که در آن بسر می‌بریم یک ماسک بزرگ، یک عینک دودی و یک حجاب ضخیم بر چهره دارد تا جنایت و ستم و آپارتاید جنسیتی علیه زنان را از دیده پنهان کند.

این اصلاً اتفاقی و از سر جنون فردی نیست که زنان در همه جهان، حتی در پیشرفته‌ترین آن قربانیان تجاوز و قتل و شکنجه و عذاب می‌شوند. در ایسلند، کشوری که به برابری جنسیتی معروف است آمار تجاوز به زنان واقعاً خیره‌کننده است. در آلمان نیز آمار تجاوز و آزار جنسی و کتک‌زدن زنان شوکه آور است. در روسیه هر ۱۰ دقیقه یک خشونت خانگی صورت می‌گیرد و به طور متوسط هر روز دست‌کم سه زن، اغلب به دست مردان خانواده، کشته می‌شوند.

آمارهای رسمی در ایران نشان می‌دهد که سالانه به طور متوسط بیش از ۷۴ هزار زن برای معاینات جسمی همسرآزاری به مراکز پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند. برآوردها نشان می‌دهد که موارد واقعی خشونت خانگی علیه زنان در ایران تقریباً ۱۰۰ برابر این رقم است.

ژیزل پلیکو عینک دودی از صورت بر می‌دارد تا پرده از ابعاد وحشتناک تجاوز به زن فقط در “کانون گرم خانواده” که سرمایه داری برای زنان ساخته است برداشته شود. تنها بعنوان نمونه حمایت های جهانی از پرستو احمدی، آهو دریایی و  ژیزل پلیکو به ما می‌گوید پایان‌دادن به این ستم علیه زنان ممکن است.

 

سردبیر این شماره: کیوان جاوید

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *