شیوه انسانی اعدام! - یاشار سهندی

شیوه انسانی اعدام! – یاشار سهندی

مندرج در ژورنال شماره ۶۳۸ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

در خبرها آمده یک محکوم‌به‌اعدام در ایالت آلابامای آمریکا به‌وسیله گاز نیتروژن به قتل رسیده است. به گزارش رویترز مقامات اطمینان دادند: “این انسانی‌ترین و کم‌دردترین” راه کشتن یک زندانی است. این راه انسانی از سر ناچاری بوده نه از سر ترحم.

“مقامات” ایالت‌های آمریکا که هنوز حکم اعدام در آنها اجرا می‌شود به دلیل کمبود “ماده شیمیایی بربیتورات” که در اعدام از راه تزریق سم بکار گرفته می‌شود به دلیل منع فروش آن از سوی اتحادیه اروپا برای اعدام با مشکل روبرو شدند، بدین سبب شیوه خلاقانه و انسانی‌تر کشتن با نیتروژن را یافتند. در مورد نیتروژن کافی است یک سرچ کوتاه و مختصر در اینترنت صورت گیرد تا ثابت شود ادعای انسانی‌تر کشتن چقدر بی‌اساس و بی‌معنی است.

ترتیب‌دهندگان اعدام مصنوعی برای سامان یاسین خواننده رپ معترض هم ترحمشان گل کرده بود و به هم توصیه کرده بودند به‌گونه‌ای طناب دار بر گردنش بیندازند که گردن بشکند تا زجرکش نشود.

موضوع اما کل این تشریفات از لحظه صدور حکم تا اجرا است که محکوم را در یک پروسه بی‌نهایت ضدانسانی قرار می‌دهد که خود را آماده کشته‌شدن کند. در مورد محکوم‌به‌اعدام ایالت آلاباما، او به جرم مشارکت در قتل یک زن از سال ۱۹۸۸ در زندان به سر برده است؛ یعنی یک ربع قرن در زندان انتظار اجرای قتل خود لحظه‌شماری کرده است. او حتی به این روش کشتن خود اعتراض داشته، دادگاه ایالتی اما تشخیص داده این روش بهتر است.

زجر کشی از همان لحظه‌ای شروع می‌شود که با حکم دادگاه فرد زندانی “زیر حکم اعدام” قرار می‌گیرد. صدای هر باز و بسته‌شدن درها، صدای پای زندانبان تن محکوم را به لرزه در می‌آورد که “وقتش رسیده”؛ در ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی اذان صبح، صدای شومی است که خبر از مرگی فجیع می‌دهد.

اعدام قتل عمد دولتی است، نمونه اجرا شده در آلاباما تأییدی است که در هر جا که اجرا شود همین است که است. کشتن با سم و نیتروژن و طناب دار و تیرباران و گیوتین و قطع سر با شمشیر و یا پرتاب از بلندی هیچ تفاوتی با هم ندارد. قتل، قتل است، قتل از نوع دولتی آن وقتی که در زندان بسر می‌بری از هر نوع قتلی هولناک‌تر است. اعدام قتل عمد دولتی است؛ دست حکومت‌ها از این ابزار وحشت‌آفرینی باید کوتاه شود.

 

سردبیر این شماره: سیاوش آذری

سایت ژورنال را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید. در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید journalfarsi.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *