روز جمعه ۲۳ آذر مردم سوریه به میدان‌های شهرها سرازیر شدند تا سقوط بشار اسد، یکی از سفاک‌ترین دیکتاتورهای تاریخ را جشن بگیرند.

سقوط بشار اسد، جشن مردم سوریه، خوشحالی مردم ایران – محسن ابراهیمی

مندرج در ژورنال شماره ۹۱۲ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

روز جمعه ۲۳ آذر مردم سوریه به میدان‌های شهرها سرازیر شدند تا سقوط بشار اسد، یکی از سفاک‌ترین دیکتاتورهای تاریخ را جشن بگیرند. مردم جشن گرفتند چون دیکتاتوری ساقط شده است که خاندانش بیش از پنجاه سال با شقاوت تمام اکثریت عظیم مردم سوریه را چپاول و زندگی چند نسل را نابود کرد و  سیزده سال پیش هم انقلاب مردم  را به کمک پوتین و خامنه‌ای با بیرحمی تمام به خون کشید و میدان را برای جنگ نیروهای نیابتی دول مرتجع منطقه فراهم کرد و با کشتار بیش از نیم میلیون انسان و آوارگی بیش از ده میلیون شهروند در قدرت ماند.

با سرنگونی بشار اسد بیت خامنه‌ای عزادار است اما مردم ایران عمیقاً خوشحال‌اند چون سقوط بشار اسد را گامی بزرگ در جهت سقوط خامنه‌ای می‌دانند که اسد را چهره “مبارز بزرگ و ثابت قدم” محور مقاومت توصیف می‌کرد و برای حفظ او میلیاردها دلار هزینه کرد و تعداد زیادی از نیروی سپاه و بسیج را به سوریه فرستاد تا بکشند و کشته شوند.

مردم سوریه حق دارند غرق شادی شوند. اما همین مردمی که جشن پیروزی گرفته‌اند نگران هم هستند چون با ابعاد هولناک جنایات جریانات اسلامی در قالب داعش و انواع باندهای اسلامی آشنا هستند. اگر مردم سوریه علی‌رغم نگرانی‌های قابل‌درک هنوز به خیابان‌ها می‌ریزند و جشن می‌گیرند به این خاطر است که می‌بینند موقعیت اسلامی‌ها امروز در مقایسه به لحظه انقلابشان در سیزده سال پیش عمیقاً فرق کرده است. شاخه شیعی اسلام سیاسی، همان که زیر بغل بشار اسد را گرفته بود، خودش با یک جنبش عظیم ضداسلامی به چالش کشیده شده و در لبه پرتگاه سقوط است. جریانات متعلق به شاخه سنی اسلام سیاسی هم که جای اسد را گرفته‌اند خودشان به ابعاد گسترده نفرت علیه تروریسم اسلامی  در جهان و مخصوصاً در منطقه و در خود سوریه واقف هستند. اینکه یک جریان متحجر اسلامی در قدرت مجبور شده از ممنوعیت دخالت در پوشش زنان حرف بزند به‌خاطر دست‌کشیدن از تحجر اسلامی نیست، به‌خاطر احساس خطر از پتانسیل واکنش اعتراضی علیه اعمال قوانین اسلامی است. هر حرکت به سمت پیاده‌کردن شریعت اسلامی می‌تواند با یک تحرک  اعتراضی پاسخ بگیرد که قطعاً با همبستگی گسترده در جهان مخصوصاً در ایران مواجه خواهد شد.

 

سردبیر این شماره: کیوان جاوید

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *