قصه ای برای کودکان فردا به وقت خواب – منظر دریاکناری

مندرج در ژورنال شماره ۲۸۲ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

همه جا سیاه بود. صدای زوزه درندگان به گوش می رسید. شادی و خوشی در دادگاه های صحرایی محکوم به حبس ابد بود. سالها گذشت و گذشت و گذشت. نه اینکه در آن سالها آسمان اصلا روشن نشد و رقص نور چشمها را برای لحظاتی نواش نداد و امید به پایان تباهی و سیاهی برای همیشه بخاک سپرده شده بود. نه اصلا اینطور نبود. امید به ساختن دنیایی بهتر، روشنتر و زیباتر همیشه بود و همین امید، لالایی مادران و پدرانی شد برای تسلای دلهای کودکانشان به وقت خواب و بیداری.

گروهی، جماعتی از ناباوران هم گفتند و این مرثیه خوفناک شکست را دم گرفتند که دنیا همین است. همین است که می بینیم. و نور و زیبایی و خوشبختی را انکار کردند. گفتند تا بوده همین بوده. دنیا هرگز رنگ زیبایی و خوشی به خود ندیده و نخواهد دید.

نسلها آمدند و رفتند. رفتگانی که با آرزوهایی خود، با عشق های به خاک افتاده و با چشمهای به افق خیره شده، رویای آزادی را دیدند و رفتند. ناگهان نوری خیره کننده از برخورد سخت و سهمگین رعد و برق در آسمان تیره و تاریک بر آسمان ظاهر شد. درخشندگی آنچنان عظیم بود که خدای تاریکی به خود لرزید و همه نیروهای اهریمنی اش را به خدمت گرفت تا شاید جهان را به گذشته ای که خود ساخته بود بازگرداند.

قصه تازه آغاز شده بود. یک اسم زیبا، یک چهره مهربان نماد همه مردم شد. مهسا، نماد زن بودن، زندگی شدن، در آزادی نفس کشیدن شد. ششمین ماه از سال ۱۴۰۱ بود که دستان پلید دیو مرگ مهسا (ژینای) قصه ما، که طراوت زندگی بود، شادی و زیبایی بود، را با داس خونین ۱۴۰۰ ساله اش در قبله گاه جهل و تباهی به خاک افکند. آنگاه نبردی سخت آغاز گردید. قهرمانان یکی پس از دیگر به میدان آمدند و انبوه پرچم ها آسمان را رنگین کرد و زمین زیر پای لشکر زندگی به لرزه در آمد، سرودها دلها و دست ها را به هم نزدیک کرد و همگان با یک ریتم و با یک نوا آواز بلند آزادی سر دادند.

این داستان به پایان نرسیده است. کودکان داستان ما در کشاکش این نبرد به خواب ناز فرو رفتند، شبی دیگر این قصه ادامه خواهد داشت. اینکه چگونه به نور و زیبایی و زندگی رسیده ایم. اینکه تیرگی و تباهی چگونه برای همیشه از جهان ما رخت بر بسته است.

 

 

سردبیر این شماره نشریه ژورنال: کیوان جاوید

*سایت ژورنال را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید. در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید journalfarsi.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *