گروگانگيرى رژيم اسلامى، مماشات دول غرب – سینا پدرام

مندرج در ژورنال شماره ۵۲۸ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

آزادی پنج گروگان دوتابعیتی ایرانی-آمریکایی زندانی در ایران در مقابل پنج همکار جمهوری اسلامی زندانی در آمریکا، همزمان با انتقال ۶ میلیارد دلار ایران به قطر، تبادل زندانیان نیست. تبادل گروگانهای بیگناه با همکاران یک حکومت تروریست است. این گروگانها حتی یک روز هم در زندانهای جمهوری اسلامی نباید میماندند و باید فورا به آغوش خانواده هایشان برمی گشتند.

در همين رابطه رئیسی جنايتكار كه در سفر آمریکا برای حضور در اجلاس سازمان ملل به سر مى برد، با اغتشاش خواندن انقلاب زن زندگى آزادى  افزود:‌ “اگر آمریکا با اشتباه محاسبه و دل بستن به اغتشاشات، میز مذاکره را ترک نمی‌کرد، این اقدام بشردوستانه می‌توانست خیلی زودتر انجام شود.”

تمامى ظرفيت ديپلماتيك رژيم اسلامى در بیش از چهاردهه گذشته را شايد در سه كلمه ميتوان خلاصه كرد: گروگانگيرى، مذاكره و باجگيرى. سياست دول غرب نيز چيزى جز رام كردن و به خدمت گيرى قلاده بريده هاى اسلامى در جهت پيشيرد سياستهاى خود در خاورميانه نبوده است.

نكته جالب در گروگان گيريهاى اخير و گروگانگيرى كاركنان سفارت آمريكا در سال ٥٨ در شباهت كاربردى اين نوع سياست نيست بلكه در تفاوت دوره هاى تاريخى است كه سيكل باطل گروگانگيرى- مذاكره-باجگيرى اتفاق ميافتد.

گروگانگيريهاى اوليه سياستى براى تثبیت قدرت و امتيازگيرى از غرب در جهت سركوب انقلاب ٥٧ در ايران و تقويت پايه هاى خود در منطقه بود. اما گروگانگيريهاى اخير در جهت تخفيف بحرانهاى سياسى واقتصادى است كه  رژيم اسلامى را به استيصال كامل كشانده است. اولى در جهت برپا کردن عمود اسلام بود. دومى براى نجات كل خيمه اسلام از طوفان اجتماعى سهمگينى است كه دامن گير رژيم شده است.

اهرمهاى كنترل اوضاع سالهاست كه از دسترس سران رژيم خارج شده است و رژيم اسلامى جوابى براى اعاده كنترل از دست رفته نداشته و ندارد.

بحرانهاى اقتصادى و سياسى پاسخ سياسى و اقتصادى مى طلبند و با بند بازى و “جنجالهاى خبرى” بين اتفاقات بزرگ اجتماعى نميتوان در اين پيكار اجتماعى راه به جايى برد. مشكل خود رژيم اسلامى است. رژيمى كه به روى يك جامعه مدرن شمشير قرون وسطايى كشيده است. نظامى كه آخرين پسمانده و بازمانده سياستهاى جنگ سردى غرب و شرق زدگى كپك زده جنبشهاى سياسى “وطنى” است. رژيمى ضد زن، ضد كودك، ضد مردم و در يك كلام ضد زندگى. شكست و سرنگونى اين رژيم نقطه آغاز يك تلاش اجتماعى براى ساختن يك دنياى شاد و سعادتمند خواهد بود. ترديدى در آن نيست.

 

سردبیر این شماره: محسن ابراهیمی

*سایت ژورنال را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید. در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید journalfarsi.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *