مدارس مسجدمحور! - میلاد رسایی‌منش

مدارس مسجدمحور! – میلاد رسایی‌منش

مندرج در ژورنال شماره ۶۳۴ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

چند مقام کنونی و پیشین وزارت آموزش‌وپرورش از جمله دو وزیر پیشین و برخی کارشناسان حوزه آموزش نسبت به گسترش “خطرناک” مدارس مسجدمحور در ایران هشدار دادند و آن را موجب گسترش افراط‌گرایی در کشور دانستند. احمد محمودزاده، معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش در مصاحبه‌ای با رسانه‌های وابسته به حکومت، مخالفت خود را با این مراکز اعلام کرد. محمودزاده گفت: “ما مخالف راه‌اندازی مدارس مسجدمحوریم و اینکه برچسبی به برخی از مدارس زده شود، نادرست است”.

تعرض حکومت اسلامی در ایران به مراکز آموزشی مخصوصاً دبیرستان‌ها و مدارس امر تازه‌ای نیست. خمینی و اسلامیست‌ها که بعد از انقلاب ۵۷ بر اریکه قدرت سوار شده بودند، فرصتی طلایی برای اسلامی کردن مراکز آموزشی و مغزشویی کودکان به‌منظور تربیت نیروهای ایدئولوژیک وابسته به خود پیدا کردند.

نکته مهم و حائز اهمیت اما آن است که انقلاب زن زندگی آزادی و شورش جوانانی که در دوره جمهوری اسلامی به دنیا آمده و به مدرسه رفته بودند، علیه موازین و مقدسات اسلامی و حکومتی، زنگ خطر را برای مقامات بیش‌ازپیش به صدا درآورد. مقامات جمهوری اسلامی به‌وضوح دیدند و درک کردند که پروژه مهندسی فرهنگی‌شان و اسلامی کردن مدارس، شکست همه‌جانبه‌ای خورده است. ازاین‌رو است که مقامات حکومت به‌ناچار نسخه‌های نخ‌نما و شکست‌خورده را برای تربیت نیروهای وابسته به خود مجدداً به کار گرفته و سعی دارد مدارس را به مسجد تبدیل کند. این نکته که مقامات حکومتی علیه یکدیگر مصاحبه و افشاگری می‌کنند، خود نشان از نگرانی و سردرگمی و احساس خطر است. پتک انقلاب زنانه چنان بر سر مقامات اسلامی خورده است که حتی دررابطه‌با سیاست‌های همیشگی‌شان هم گیج و مبهوت و نگران شده‌اند و به همدیگر هشدار می‌دهند.

آنچه اما دلگرم‌کننده است، آن است که به‌خاطر پوچ و ارتجاعی بودن تئوری‌های اسلامی و سیاست‌های آموزشی حکومت و باتوجه‌به انقلاب ارتباطاتی که به یمن حضور اینترنت در دنیا به وجود آمده است، مسجد کردن مدارس، نتیجه‌ای جز افزایش تعداد کسانی که از دین روی برمی‌گردانند نخواهد داشت.

 

سردبیر این شماره: محسن ابراهیمی

سایت ژورنال را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید. در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید journalfarsi.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *