تروریسم اسلامی در اروپا - میلاد رسایی‌منش

تروریسم اسلامی در اروپا – میلاد رسایی‌منش

مندرج در ژورنال شماره ۶۱۲ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

در گزارش‌ها آمده است که دولت‌های اروپایی در آستانه جشن کریسمس، مجبور به افزایش تدابیر امنیتی و عملیات ضدتروریستی در کشورهای خود شده‌اند. در تازه‌ترین موارد تعدادی از مظنونان در کشورهای اتریش، آلمان و فرانسه به ظن مشارکت در اقدامات تروریستی گروه‌های اسلامیستی، بازداشت شده‌اند.

تروریسم اسلامی بخصوص در غرب و علیه شهروندان اروپایی پدیده‌ای تازه و ناشناخته نیست. ترس از حمله تروریست‌های اسلامی و اتخاذ سیاست‌هایی برای مهار این خطر بالقوه، و در برخی موارد، خودسانسوری و چشم‌پوشی از برگزاری برنامه‌ها و یا انتشار آثاری که به مزاج اسلامیست‌ها خوش نمی‌آید، به وجهی تکراری از زندگی مردم در غرب، در حداقل چهار دهه گذشته تبدیل شده است. امسال اما با بروز جنگ در غزه و فعال‌شدن شبکه‌های تروریستی اسلامی و استفاده از فرصت جنگ و سیاست‌های جنایت‌کارانه دولت اسرائیل برای تحکیم موقعیت خود در غرب، خطر تروریسم اسلامی شاید بیشتر از سال‌های گذشته حس می‌شود.

نکته حائز اهمیت اما آن است که بروز تروریسم اسلامی در غرب، به‌عنوان بخشی لاینفک از جنبش اسلام سیاسی، دلیلش نه در دشمنی مردم خاورمیانه با غربی‌ها و یا تنفر مردم در کشورهای اسلام زده از مدرنیسم و مبانی فکری مدرن و انسان‌گرا در غرب که نتیجه مستقیم سیاست مماشات دول غربی با رژیم‌های اسلامی و مشخصاً جمهوری اسلامی می‌باشد. مادامی که حقوق انسانی شهروندها مورد معامله‌های پشت پرده قرار می‌گیرد، و مثلاً در یک مورد اخیر، اسدالله اسدی، تروریستی که در بلژیک به جرم تلاش برای سازماندهی عملیات تروریستی در داخل حوزه شنگن، محکوم شده بود، در معامله‌ای پشت پرده به ایران برگردانده شد، می‌توان متصور بود تروریست‌های اسلامی غرب را مکانی امن برای انجام اقدامات جنایت‌کارانه خود بیابند.

واقعیت این است که دولت‌های غربی باید سیاستی نوین را بر پایه به‌رسمیت‌شناختن جنبش‌های انسان‌گرا، مترقی و انقلابی در خاورمیانه و شمال آفریقا اتخاذ کنند و به‌جای مماشات با دولت‌های حامی تروریسم و در رأسشان جمهوری اسلامی، با بایکوت تمام‌عیار و انزوای آن دولت‌ها عملاً به مردم کمک کنند که ضمن کوتاه‌کردن دست مذهب و حکومت‌های مذهبی و سکولار کردن جوامعشان، غرب را هم از شر تروریسم اسلامی یک‌بار و برای همیشه خلاص کنند.

 

سردبیر این شماره: محسن ابراهیمی

سایت ژورنال را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید. در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید journalfarsi.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *